Hikayemiz


2002 Mamma Besin Ürünleri’nin kurucusu Özçetin Öztürk’ün ilk işi ülkemizde görülme sıklığı  oldukça yüksek olan, doğuştan metabolik bozuklukları olan bireylerin yaşamlarını idame ettirmeleri ve iyileşmelerini sağlamak amacı ile çok gereksinim duyulan özel tıbbi ihtiyaçlara yönelik  beslenme ürünlerini sunmak oldu.  

2004 Mamma  2004 yılında  global bir dünya markası olan Alman Comidamed markası ile çalışmaya başlamış metabolik ürün çeşitliliğini arttırarak,  hem kalitesi hem de ulaşılabilir fiyatları  ile sağlıklı bir yaşam için ülkemiz insanlarına önemli bir çözüm oluşturmuştur. (PKU A, PKU B, PKU C, MSUD, OAc B)

2005 Tarım bakanlığında ilk «Düşük Proteinli Ek Gıda» ruhsat kaydını  Mamma Besin Ürünleri Üretim Pazarlama A.Ş. almıştır. Almanya Poensgen (2005) Türiye’de bu özel beslenme ürünlerini sağlık sektörü ve hastaları ile buluşturan ilk firma olmuştur. 

2006 Türkiye’de ilk ve tek düşük proteinli likit süt  Dalia  Lactalis markasının 2006’den bugüne pazara erişimini sağlamaktadır.

2007 Türkiye’de  çok gereksinim duyulan metabolik hastalıklarda ek beslenme ürünlerinde çeşitliliği arttırarak, farklı besinler sunabilen ilk marka olmuştur. Özel beslenmesi gereken ve farklı hiçbir besin alternatifi olmayan bireylerin, masalarına, geniş bir beslenme portföyü sunmanın, memnuniyetini yaşamıştır. Fransa Taranis, Polonya  Bezgluten.

2017 Mamma, 2017 yılına kadar edinilen tüm profesyonel bilgi birikimini,  bir grup firması olan  Aren İlaç Tıbbi Besinler A.Ş. bünyesinde  birleştirerek Türkiye’de üretime başlamıştır. Metabolik hastalıklar, glütensiz, düşük proteinli,  ketojenik beslenme ürünleri  Mayalıhane, Protemin markaları  altında,  ulaşılabilir fiyatlar ve yüksek kaliteleri ile hem sağlık profesyonellerinin hem de hastaların  en çok tercih ettiği ürünler oldu. 

2018 Mamma İnek sütü proteini, çoklu besin alerjileri/intoleransı  beslenme tedavisi için,  Comidamed -Comidagen markasını pazara sunarak ile beslenme alan uzmanlığını daha da  genişletmiştir.

2021 Mamma ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak,  farklı beslenme kategorilerinde hastalara çözüm üretecek yeni ürünleri üretimi için dünya standartlarında teknolojiye, mikrobiyolojik laboratuvarlara , sahip yeni tesislerini Ankarada 7000 m2 alanda faaliyete başlamıştır.